Rasism.

Jag låg precis i soffan och lyssnade på stiftelsens låt "giftet" som handlar om rasism och att alla är lika värda. Och då slog det mig att vi här i Sverige är bäst på rasism. Vi ser ner på folk som kommer ifrån andra länder. Vi tycker vi är bättre än alla andra eftersom vi slipper krig här. Men vi tänker inte på dem som har det lika bra som oss. Dem som måste kämpa för att få mat på bordet. Måste gå långt för att få vatten. Och dem som måste fly sitt hemland för det inte går att bo där för att de är krig där.
 
Men är vi vänliga mot dem när dem kommer? Nej det är vi inte vi tycker inte dem är värda att bo i Sverige. Men alla är lika mycket värda. Det spelar ingen roll vilken tro vi har eller vilken hudfärg vi har. Vi har alla lika stort värde. VI kan inte trycka ner någon eller neka någon för att den har fel hudfärg eller tro.
 
Just nu upplever vi den största flyktingkatastrofen på länge. Vi måste hjälpa alla människor så att alla mår bra. Men vi fick upp ögonen nu för detta pga att de dog en pojke på sin flykt. Men detta har hänt under så många år men vi har bara inte brytt oss för vi tycker inte dem är lika mycket värda som vi själva. Så jag säger nej till rasism jag tycker det är så fel att hata någon bara för att den har en annan tro och hudfärg än oss. Det spelar ingen roll vart man kommer ifrån alla är lika mycket värda.
 
Därför tycker jag ni ska lyssna på denna låt och se videon och ta in det här jag har skrivit. För detta är sanningen och den kanske kan svida. Men då kanske ni förstår att ni inte kan behandla människor precis som vill. Och hata på folk som inte i svenskar i grund och botten. 
 
OCH TÄNK PÅ ATT ALLA ÄR LIKA VÄRDA TROTS ANNAN TRO OCH HUDFÄRG