2013.

Jag har sett denna lista på några bloggar så jag tänkte att jag kanske skulle ta och göra den själv :)
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

De enda som jag kan komma på är att jag sökte till Hela Sverige bakar. För det var första gången jag kunde göra det faktiskt. Så de är ju något jag inte gjort förut.

hur har ditt 2013 varit? 

Mitt 2013 har vart som en berg och dalbana. Det började väldigt dåligt men sen efter halva året så blev det mycket bättre. Jag har vart i mycket kontakt med bup, kurator och socialen och det är ju inte speciellt kul men det behövde jag.

Blev du kär i år?

Ja.

vilket datum från 2013 kom er du aldrig glömma? 

Det datumet jag kommer minnas hela mitt liv är när jag åkte på ett friluftsläger som hade kristet inslag. Där förändras mitt liv. Där träffade jag han och sen dagen har mitt liv vart helt förändrat. Det var den 25juni.

Vad är din största framgång 2013? 

Min största framgång detta året är att jag vågar tro på mig själv mer. Jag har börjat komma tillbaka till livet efter en väldigt lång deprission. Jag har fått lite mer skinn på näsan.

Bästa köpet? 

Det bästa köpet jag gjorde detta år var när jag köpte min egna dator. Min gick sönder för ett år sen och jag har haft en lånedata sen dess. Men också när jag köpte min mobil av en kompis. Det är mina bästa köp jag har gjort.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Jag spenderar mest på mat till mig själv och en hel del ljus. Jag älskar ljus, det är så mysigt. Men jag spenderar också ganska mycket på cola, för de älskar jag också. 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Ja att det är så många som läser min blogg. Och den jag har träffat, jag kan inte beskriva hur glad och lycklig han gör mig. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? 

Vem har du umgåtts mest med? 

Med han jag har träffat. 

Har du haft ett förhållande under 2013?

Nepp...

Vart reste du under 2013? 

Jag har inte rest utanför Sverige. Så jag har rest till Falkenberg, Ullared, Tibro, Tiveden och Stockholm 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? 

Jag har saknat att vara fri från mina knäproblem. Jag vill ha ett svar på vad det är för fel på mina knän och jag vill komma med i Hela Sverige Bakar och komma in på högskolan.

Vad gjorde du på din födelsedag? 

Jag satt hemma hos mina mina föräldrar och fick presenter. Jag var också ute och gick.

Finns det någon som skulle gjort ditt åt bättre? 

Det finns faktiskt inget. Det jag mådde dåligt över har påverkat mig i 11års tid. Det är kopplat till en person jag måste träffa varje gång jag kommer till tibro. Jag avskyr inte person, men det är lite jobbigt för mig just nu att prata med personen. Och det var lite på grund av det som hände förra året som påverkade detta året negativt och det var ju bra att det kom upp till ytan. 

Vem saknade du? 

Att ha en vän att prata med och speciellt våran familjehund.

De bästa nya människorna du träffade? 

Jag har träffat en hel del nya och gamla personer. Så jag kan inte säga namn på dem, för dem är bäst allihop.

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? 

Hitta din väg och fokusera på det du vill uppnå i livet.


Födelsedag.

Idag fyller jag år och det firar jag med att göra läxor. Måste få klart mina läxor, så de gör jag idag istället :) Just nu sitter jag och kollar på gilmore girls och ska snart börja. Ikväll kommer bilder upp på det jag fick i julklapp och i födelsedags present. Jag älskar min födelsedags present :)

Really don't care.

Idag har det varit en slapp dag, vaknade runt tre och har bara tittat på film och ätit. Men funderar på att ta en promenad om en stund. Jag kan ju inte bara stanna inne. Idag är dessutom min sista dag som 17år imorgon fyller jag år. Jag är spänd på att se på vad jag får för något :D Här kan ni få ett musiktips :)

Godmorgon.

Vaknade för någon timme sen och än så länge har jag bara kommit till soffan och kollar på gilmore girls. Idag ska jag hem och hämta ett papper, och sen ska jag göra läxor bara:) Kul dag alltså. Annars ska jag bara ta de lugnt. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu. Så jag ska kolla vidare på serien och ta de lugnt :)

Bästa minnet.

Mitt bästa minne är just den här bilden. Här träffade jag en hel del nya vänner . Det var ett kristet läger blandat med ett vanligt friluftsläger. Det hjälpte mig väldigt mycket. För i början av 2013 mådde jag väldigt dåligt ren psykiskt. Jag orkade inte leva. Men när jag åkte på detta lägret så mötte jag en person som än idag betyder väldigt mycket för mig. Han finns där för mig i mina tuffa tider. Han är den som gjorde mig glad, lycklig och hittade en mening med att leva livet man har. 

God eftermiddag.

Sov länge idag, gick upp för en timme sen ungefär. Nu lagar jag mat med pappa, idag blir det wok vi har tröttnat på julmat nu :P Men de här är gott också. Ha en bra dag så hörs vi senare

:)

Jag är så glad att jag börjar få tillbaka min vanliga besökstatisk samma dag jag började igen :P Det värmer i hjärtat. Jag är mitt gamla jag igen och det känns så skönt. Men det var som en dröm imorse, jag trodde inte på det först. Men nu har jag förstått att det var sant, det var på riktigt. Kan man bli gladare antagligen inte :) Här kommer min favoritlåt till er. Lyssna på den.
 

Nya krafter.

Nu har jag fått nya krafter så nu ska jag börja blogga igen :) Det ska bli kul har saknat att blogga. Men igår var det julafton den kunde vart bättre, men jag fick mer än jag förväntade mig i julklapp. Sen nu väldigt väldigt tidigt på morgon mötte jag upp en som stannade natten :) Jag är så lycklig igen. Ikväll ska vi på bio, familjen fick fyra biobiljetter till hundraåringen av mig. Och dem blev så glada för det, men ska sätta på en film. Kommer bilder någon gång idag eller imorgon på det jag fick :) Ha en bra dag

Paus.

Jah känner att jag behöver lägga bloggen på is ett tag framöver. Kommer försöka blogga nästa år igen. Men vi får se som sagt var. Så ni alla får ha en god jul och ett gott nytt år :)

Jullov.

Igår skrev jag inget eftersom jag tog en sovmorgon och på kvällen hade min syster polonäs. Jag ville ha vart med själv. För det är så kul, skulle göra vad som helst för att göra om det. Jag älskade det. Och idag fick vi jullov jippie eller inte för jag ska försöka plugga hela lovet eller jag måste göra det :P
 
Men nu tar jag det lugnt med lite tända ljus och myser i soffan framför gilmore girls. En av dem bästa tv-serier som finns. Ni borde se den, för jag rekommenderar den starkt. Jag har säkert nämnt det flera gången men ni borde verkligen se den :)

Pirates of the caribbean.

Sitter just nu i soffan och kollar på filmen. Sen ska jag bara duscha. För imorgon är vi lediga, det är inte så mycket att hoppa för, för på fredag får man jullov  :) Men det är skönt ändå att va ledig, för jag är väldigt trött.Vet inte riktigt vad det kan bero på. Har ju inte vart så mycket ledig dem har tre veckorna som har vart. Kan nog vara det. Hur har eran dag varit då? :)

Skola.

Idag var ju hur pigg som helst när jag vakna, jag vaknade till och med innan väckarklockan men gick jag upp för det, ne det gjorde jag inte. Så jag vet inte riktigt för jag känner mig pigg samtidigt som jag känner mig väldigt trött också. Idag ska man till tibro för att göra klart en beställning på lussekatter jag fick förra veckan tror jag :) Men nu ska jag tillbaka till skolan för att ha svenska. Så jag skriver senare :)
 

Godmorgon.

Gick upp tidigt idag så jag har vart vaken i en timma nu. Jag och mina föräldrar ska åka till sjukhuset och röntga mina knän. Men de kommer inte synas något så de blir ortopeden efter detta någon gång:) Jag börjar avsky sjukhus mer och mer, för jag har spenderat mer tid där än att vara hemma känns de som :(


Mitt fina pepparkakshus jag gjorde i skolan;)

Duscha nu.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det nog att slänga sig i soffan och bara koppla av med lite tv och matte. Men jag tror jag ska ta tvätten först. För den kommer jag inte vilja ta imorgon. Så bäst att göra det nu. Idag blev det lite julgodis till men jag valde att åka hem istället, jag ska ju till tibro imorgon igen så jag kan göra klart allt imorgon. För jag tog ledigt imorgon eftersom jag vet inte när jag får komma in och röntga för i Mariestad är det drop in. Så jag fick otur att komma dit :( 
 
Hur har eran dag varit? 

Godmorgon eller eftermiddag?

Ja jag vaknade runt tolv idag. Glömde att ställa alarmet så nu måste jag ställa mig i köket så jag hinner göra klart allt. Det är bara fem grejer eller rättare sagt 4½ saker kvar :P Men jag får se fall jag hinner göra klart mitt pepparkakshus annars gör jag det på tisdag :) Ha en bra dag

Halv klar.

Ja nu orkar jag inte göra mer för idag. Jag tar resten imorgon. Har stått i köket sen halv två idag :P Och det blev bara bra saker och goda saker. Nu gäller det ju att vi inte äter upp det innan julafton. Men det är väl ingen risk det är typ 8-9saker ;) Gillar julgodis, jag älskar julbaket det är min höjdpunkt på året :) Ni får kommentera om ni vill ha receptet, för det kan jag ge ut mer än gärna :) Men har får ni se resulatet. För nu ska jag koppla av framför alla vi barnen i bullerbyn. Ha en bra kväll, och hoppades ni hade en bra dag.
Ischoklad
Mint ischoklad
Polkaknäck
Fudge
Gräddkola
Rischoklad
Knäck
Rocky roads
 
Men det roligaste idag med julbaket. Det var när jag fick banka ur mig lite ilska, på några stackars polkagrisar :D
 

Godmorgon.

Blev väckt imorse för att jag skulle bestämma vad vi skulle göra för godis. Och det blev en hel del ändå faktiskt. Så det blir en bra helg med bak och med kolla på högskoleprovet jag fick. Så jag vänjer min hjärna vid det. Just nu ligger jag och kollar runt lite på youtue, men ska snart sätta igån en emil film :) Så ni får ha en bra dag.

Oturs dag.

Ja dagen gick väldigt bra idag tills nu när jag skulle bädda rent i sängen. Kan ni gissa vad som hande? Jag rev sönder mitt ena örngott, det märks att det är fredagen den trettonde. Dessutom brände jag mig lite smått på knäcken idag men det får man räkna med när man gör kulprovet :P
 
Nu lagar jag mat och plockar ihop mina grejer jag ska ha med mig till tibro över helgen. Hur har eran dag varit?
 

Laga mat.

Nu ska jag laga mat, får se vad det blir har inte riktigt kommit på än vad jag ska göra. Annars var det skola idag och det gick bra. Fick ett paper med ett gammalt högskoleprov med facit, det såg inte lätt precis. Men jag ska bara bekanta mig med det och inte räkna ut något än. Vi hade ingen engelska verkade det som, så jag gick hem och såg film. Men hann bara se fem minuter av filmen, sen somnade jag i soffan. Standard det där ;)
 
Men nu efter maten ska jag försöka räkna matte eller jag ska göra det. Men det vet man hur det går med det :) Hoppas ni har haft en bra dag och en fortsatt bra kväll :)
Här kommer några av mina favorit jullåtar :)

Godis.

Idag var det avslutning i bowling. Jag skulle inte vart med egentligen, men jag var det ändå. Det gör ont efteråt. Men det är det värt med tanke på allt godis jag fick. Men de ska jag försöka spara till helgen. För det är inte lite. En hel godispåse och en paradis ask :) Gott säger jag bara. Möte idag gick bra. 
 
Nu ska jag bara sätta på en film och bara mysa i soffan en stund :)
 

Plugga.

Ja fall man skulle plugga lite till provet imorgon. Känner på mig att det kommer gå galant. Men först ska jag ta och göra ordning lite kvällsfika till plugget. Man kan inte plugga utan att tugga på något till. Så det ska jag göra nu. Sista provet för denna termin, sitter inte fel. Men jag ska göra andra läxor som jag ligger efter med på lovet. Nu ska jag ta tag i detta och bevisa för mig att jag kan ta tag i läxorna, för det är inte så svårt. De måste jag ju kunna på högskolan. Då kan jag inte dra dem efter mig :)

Musik.

idag har det varit en bra dag. Satte ihop mitt pepparkakshus och imorgon ska man dekorera det,jippie :) Det är roligare att dekorera grejer än att göra grejer. Sen har man börjat fundera mer på handelshögskola eller någon annan högskola. Men samtidigt vill jag börja jobba så jag kan uppfylla min dröm. Det är tunga tankar det.
 
Idag var det mening att en skulle komma hit. Men han har tappat sitt busskort och då blir det inte lätt. Han var dessutom tvungen att vara hemma innan två imorgon. Och det kunde jag inte fixa. Men vi får träffas en annan dag om två veckor :( Längtar dit.
 
Nu ligger jag och lyssnar på musik och kollar runt på lite bloggar. Igår skrev jag inte eftersom jag hade ingen lust. Jag var väldigt trött dessutom. Så jag la mig väldigt tidigt igår, tror det var runt halv tio. Hoppas ni har haft en bra dag :)
 

Godnatt.

Ja jag ska inte lägga mig än. Ska kolla på klart på geordi shore. Och kolla runt på youtube. Man är ju lite orolig för vad läkarna säger imorgon. Jag hoppas att det är några negativ svar som att jag inte får träna mer. För jag älskar att träna. Hoppas eran dag har varit bra:)

Pepparkakor.

Idag har jag inte hunnit skriva eftersom jag har stått i köket i stort sett hela dagen. Var tvungen att ta ett break på några timmar, jag höll på att ge upp då. För jag kunde knappt stå, men det kan jag annars inte heller så :( Det blev goda pepparkakor, nu har jag bara två bak och en matlagning kvar innan julafton. Det ska bli skönt sen att ta det lugnt. Ska kolla på emil nu :)
Vårt fina tomteland som jag har pillat ihop med hjälp av pappa <3
En snöig gubbe som skottar för fullt :D

Godmorgon.

Står just nu i köket och bakar för fullt. Det är lite jobbigt men det går ändå. Imorgon ska man se vad läkarna säger. Jag delar med mig av mitt recept sen, dem blir jättegoda tycker jag :) Lyssnar dessutom på julmusik. Men snart ska jag bara fortsätta. Tog bara en liten paus :)
 

Godnatt.

Nu säger jag godnatt, behöver en bra nattsömn för imorgon. Men först ska jag kolla klart på min film. Hoppas mitt hus blir bra, fingers cross :P Har eran dag varit bra? Min har vart bra även fall jag är sjuk och är "skadad". Har ju handlat mina julklappar jag ska ge bort i jul så det är ju jättebra, slipper jag tänka på det. Då kan jag fokusera på att hitta felet bakom min knävärk som kommer väldigt ofta och det är ju värre. Men sov så gott.

Julgranen.

Nu har jag lagt ihop pepparkaksdegen för imorgon. Men dessutom har jag gjort iordning granen jag blev ganska nöjd med resultatet faktiskt :) Imorgon blir det pepparkaksbak och pepparkakshusbygge. De ska bli en ganska bra dag. Dessutom så ska jag sätta ihop vårat tomteland som vi har haft dem senaste åren nu faktiskt. Ni ska få se kort på det imorgon. Nu ska jag äta lite glass och kurera mig, är väldigt förkyld nu. Ska sätta på polarexpressen. Ska bli spännade att se den för att alla tycker att den är jättebra. Men jag har aldrig sett den :)
 

Julklappar.

Idag har man shoppat lite julklappar och det blev väldigt bra julklappar. Dem som jag köpte julklappar till kommer nog bli väldigt glad över julklapparna. Annars har jag bara tagit det lugnt framför en film. Kollar just nu på, the mortal instruments city of bones. Den är sjukt bra, har bara sett lite över halva filmen. Så den här rekommenderar jag starkt om ni inte har sett den :) Tänkte också dela med mig av lite bra låtar. 
Dem här har jag börjat lyssna på dem senaste veckorna och jag älskar dem :) Så ni borde ta och lyssna på dem.

Godmorgon.

Jag vaknade för ungefär en halvtimme sen. Har bara hunnit äta frukost och kolla på julkalendern. Idag ska jag handla julklappar till familjen. Så jag kan ju inte säga vad det är här, ni kan få veta det efteråt. Annars idag står det pepparkakshus bakning på schemat och imorgon pepparkakor. Det kommer bli en bra helg iallafall. Men vad ska ni göra idag då ? :)
 

Idolfinalen.

Halvsitter just nu i soffan och kollar på idol. Hoppas elin vinner, jag tycker hon är grym. Men det tycker inte dem flesta. Vem tycker ni, Elin eller Kevin? Ska väl snart äta mat, för var tvugna att vänta på att mina föräldrar skulle hämta mig. Jag är ganska glad att dem kunde hämta mig idag, för jag behövde egentigen handla, men det är just nu ganska svårt för mig :( Jag har ett par kryckor som jag hoppar med.
 
Jag älskade att det började snöa men nu var det ännu jobbigare för mig. Just nu ser det ganska mörkt ut för att kunna spela på onsdag. Men jag ger inte upp hoppet än.
 

Inte lätt.

 Idag slutade jag vid ett tiden. Jag behövde bara gå till apoteket för att köpa halstabletter. Men det tog mig ändå en halvtimme hem och till skolan idag. Så det enda jag kan säga, hoppa inte kryckor i snöoväder. Som vi hade fått under natten. Så hej Sven, "tack" för att du valde den här dagen av alla dagar :( Men idag ska man förhoppningsvis till tibro, för imorgon blir det pepparkakor och pepparkakhus som står på schemat.
 
Nu ska jag bara kolla på wild kids och lyssna på hur vinden viner utanför.
 
 

Godmorgon.

Godmorgon idag ska man tillbaka till skolan, men får se fall jag kommer dit på mina kryckor. För nu har stormen kommit hit upp också. Det är ju roligt med snö men inte med snöstorm. Det är väl bara att ge sig ut i god tid och ta det försiktigt också. Det hade vart bättre fall skolan var stängd idag med, för min skull åtminstone hade det var mycket bättre. Men jag ska snart titta på julkalendern och sen ska jag väl försöka iallafall.

Årets julkalender.

Vad tycker ni om årets julkalender? Jag tycker den är jätte bra även fall det bara har gått fyra avsnitt :) För dem här julkalender som vart innan, iallfall dem två senaste har jag inte tyckt vart någon hit. Skägget i brevlådan tyckte jag bara var löjlig, det är den enda julkalenderna jag inte sett. För jag tyckte den var urkass. Men förra året gick väl och kolla på men den var inte lika bra men det funkade. Det var ju tjuvarnas jul och den var ju bra i sig.
 
Men årets tycker jag är en hit, men den slår inte trolltider, ronny och julia, dieselråttor och sjömansmöss eller kasper i nudådalen. Dem är mina favoriter. Älskar alla tre av dem, jag kan kolla på dem året runt. För dem är så bra. Så jag ska nog skaffa "barna hedenhös uppfinner julen" också, för den är värd att se om och om igen. 

Skolan stängd.

Ja jag sjukanmälde mig idag men det hade jag inte behövt för skolan stängdes pga vinterkräksjukan. Så den är stängd till fredag morgon. Det satt inte fel precis :) Så man har vart i tibro idag, för jag behlvde mina kryckor väldigt mycket. Och nu blir det lättare att gå faktiskt. Får se vad läkarna säger på måndag. Men jag måste vara frisk till nästa onsdag då det är julavslutning. 
 
Ska stanna här tills imorgon. Då ska jag hem för då måste diska. Det är ett stort diskberg. Men ikväll ska jag bara koppla av med en och vi ska se en film :)
Lite julstämning hemma hos mig 
 
 

Godmorgon.

Idag skulle jag vilja va hemma. Men jag kämpade mig iväg ändå. Jag klarade knappt att gå till skolan, men nu är jag i skolan. Men nu ska jag skriva min enkät och få den gjord kanske. Annars idag ska jag bara ta det lugnt och vänta på mitt läkarbesök, skulle vilja haft det den här veckan, men ne de fick bli nästa vecka :(
 

Jobbig dag.

Idag var det en väldigt väldigt jobbig dag. Jag är fortfarande trött sen i lördags. Men det var det värt, för nu har vi en hel del lussekatter och vörtbröd. Så nu kan morfar få och kanske skänka en slant till mig. Men det är faktiskt redan fixat. Dessutom idag så märkte jag att knäna är väldigt mycket sämre än sist :( Så jag ska till läkarn nästa måndag och få kanske lite svar. För det här är inte roligt.
 
Nu på kvällen hade vi match jag och min syrra. Vi vann med 11-1 härlig vinst det :D Nu kollar jag på ensamma mamma söker hur det gick sen. Sen blir det nog paradise hotel och sen blir det att krypa ner i sängen :)
 

Lussekatter.

 
Här har ni ett riktigt bra recept med saftiga lussekatter. Det ger 35 lussekatter detta recept. Dem här är super goda. Så detta får också 5 av 5 stjärnor :)
 
Ingredienser:

50g Jäst för söta deger.
100g Smör
5dl Mjölk
250g Arla kesella
1g Saffran
1½dl Socker
1½tsk Salt
17dl Vetemjöl
Russin 
1st ägg
 
225grader
 
  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarm, runt 37grader. Häll det över jästen och rör om till jästen har löst upp sig.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. 
  • Arbeten degen till den släpper från bunken. Ni kan tillsätta mer mjöl om de behövs
  • Låt jäsa övertäckt med en handduk i 30min. Sätt nu på ugnen. 
  • Baka ut degen till lussekatter. Lägg på en plåt 5*3 på varje plåt. Låt jäsa ytterligare 20-30min.
  • Rör ihop ett ägg och pensla sen lussekatterna med det. Och lägg ett russin i varje snurr.
  • Grädda i mitten av ugen i 5-7min
  • Låt svalna under en handduk på ett galler.

Vörtbröd.

 
 
Detta bröd är super gott. Och jag tycker det är enkelt att göra. De är faktiskt godare än valigt köpebröd. Och ja g föredrar att baka med mörkt öl istället för julmust, jag tycker det bli godare med öl. Så ni borde ta och pröva att baka detta :) Det ger bara 2 limpor. Jag ger detta receptet 5 av 5 stjärnor :) 
 
Ingredienser: 

25g Jäst
25g Smör
33cl Mörkt öl eller Julmust
1dl Kvarg 10%
½dl Mörk sirap eller brödsirap
90g Vörtmix
1tsk Salt
5dl (275g) Rågsikt
5-6dl (275-330g) Vetemjöl special
1-2dl Russin
 
200grader
 
  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsatt sedan öl/julmust. Värm tills det är fingervarmt, runt 37grader.. Häll de sedan över jästen och rör om till jästen har löst upp sig.
  • Blanda ner kvarg, sirap, vörtmix och salt. Om ni vill ha russin i blanda i det nu. Blanda samtidigt du häller i rågsikt och när det har gått i ihop sig tillsätter du lite mjöl i taget. När allt mjöl är i blandat blanda i ungefär 10min.
  • När den har gått ihop sig strö på mjöl och täck sedan med en handduk. Låt degen jäsa i 45min. Sätt på ugnen nu. 
  • När den har jäst klart så ska du mjöla en bänk och lägga degen där. Dela den sen i två lika stora delar. Forma till avlånga bröd, ni kan lägga dem i smörade formar men annars kan ni lägga dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Låt dem sen jäsa i ytterligare 30min ungefär. 
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 35min. Låt dem sedan svalna under en handduk på galler. 

Match.

Om en stund har vi två matcher mot götene. Hoppas vi vinner faktiskt. För då blir det säkrare att vi kommer till slutspel och de vill jag :P Jag är fortfarande slut i kroppen efter baket igår. Men det var kul, för jag prövade på vörtbröd som jag aldrig har bakat förut :) Men de blev faktiskt godare än köpe bröd. Så de här kommer jag göra fler gånger :P Hoppas ni får en bra dag :)